Verwarming en koeling

Je woning centraal verwarmen?  Er zijn diverse systemen om warmte te produceren (warmtepomp, condensatieketel, zonneboiler, …) en verschillende afgiftesystemen (radiator, convector, vloer-, wandverwarming, plafondkoeling, betonkernactivering…) om die warmte doorheen je woning te transporteren. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt af van de karakteristieken van je woning en van je persoonlijke verwachting.  Besteed in de zomer ook voldoende aandacht aan het koelen van je woning.

Bij ECS-Energie spreken we bij een verwarmingssysteem over 3 onderdelen:

  • De bron (gas, geothermische bron, propaan, stookolie, pellets, warmtenet…)
  • De warmtegenerator : warmtepomp, verwarmingsketel, pelletketel
  • Het afgiftesysteem : vloer-, wand-, plafondverwarming, convectoren, radiatoren, …

Warmtepomp

ECS-Energie stond 15 jaar geleden mee aan de wieg van het Vlaamse warmtepompplatform.  Onze experts beschikken bijgevolg over een overschot aan kennis, ervaring en expertise m.b.t. warmtepompen.  Gaat het over geothermie, lucht/water-systemen, open bronsystemen, aansluiting op een warmtenet…

Omdat elk systeem zijn eigen specifieke kenmerken heeft stellen wij u onze kennis ter beschikking om uw project te bespreken en ons advies te formuleren.   Een vergelijk, zowel technisch als budgettair, is op eenvoudig verzoek verkrijgbaar.  Het volstaat om even contact op te nemen en we bespreken in het kort uw plannen.  Onmiddellijk nadien ontvangt u ons voorstel.